Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!
Photo: M.Myrillas
31 Ιαν.

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν στα έξι του χρόνια αποφάσισε πως ήθελε παιδικό πάρτι. Βλέπετε, μέχρι τότε τα κεράκια τα σβήναμε «μεταξύ» μας, δηλαδή οικογενειακά, συντροφιά συγγενείς, νονούς και λίγους -αλλά καλούς- φίλους.

Αφού πήρα, λοιπό, βαθιά ανάσα, οργάνωσα το πάρτι. Εκ του αποτελέσματος κατάλαβα ότι άδικα αγχωνόμουν, αφού όλα κύλησαν υπέροχα.

Γι’ αυτό, η συμβουλή μου σε όλες τις μαμάδες είναι: Μην πανικοβάλλεστε, γενέθλια είναι …θα περάσουν και μπορούμε να τα κάνουμε να περάσουν υπέροχα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε δύο όπλα που ως γυναίκες διαθέτουμε: οργανωτικότητα και φαντασία. Και επειδή τα παιδιά έχουν και άποψη και «θέλω» -όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος- θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη γνώμη τους.

Βήμα πρώτον: Ρωτήστε τα εγκαίρως πώς θέλουν να γιορτάσουν για να προχωρήσετε στην οργάνωση του πάρτι.

Βήμα δεύτερον: Φτιάξτε τη λίστα καλεσμένων και το μενού.

Βήμα τρίτον: Αποφασίστε εάν θα φτιάξετε εσείς την τούρτα ή θα προτιμήσετε το ζαχαροπλαστείο.

Βήμα τέταρτον: Υπολογίστε πόσα παιδιά είναι καλεσμένα στο παιδικό πάρτι σας, ώστε να αγοράσετε ισάριθμα αγορίστικα και κοριτσίστικα δωράκια για το τέλος.

Στα δικά μας «πρώτα» γενέθλια, ο χώρος διεξαγωγής του πάρτι ήταν το …νηπιαγωγείο. «Σούπερ. Γλίτωσες την προετοιμασία…» θα σκεφτείτε. Λάθος! Γιατί; Γιατί και οι παππούδες και οι γιαγιάδες και νονοί έχουν ψυχή. Οπότε, έπρεπε να κάνουμε γενέθλια και στο σπίτι! Το πάρτι στο νηπιαγωγείο οργανώθηκε σε συνεννόηση με τη δασκάλα.

Πήγαμε πιατάκια, κουταλάκια και χαρτοπετσέτες ασορτί με το θέμα της τούρτας, ατομικούς χυμούς και –φυσικά- την τούρτα.

Το πάρτι στο σπίτι ήθελε άλλη προετοιμασία και γι’ αυτό ακολούθησα τα τέσσερα βήματα που περιγράφω πιο πάνω. Έτσι, για πρώτη φορά κατάφερα να υποδεχθώ πανέτοιμη τους καλεσμένους μας!

Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com