Οrangeland Home: Ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας

Οrangeland Home: Ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας
Orangeland Home
17 Ιου.

Οrangeland Home: Ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας

Ένας νέος θεματικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός χώρος, διαφορετικός απ' όσους γνωρίζαμε ώς τώρα, άνοιξε τις πύλες του πριν λίγους μήνες στο κέντρο της Αθήνας (Νάκου 3, Μακρυγιάννη). Πρόκειται για το Οrangeland Home, μια πρωτοβουλία της Biofresh Cosmos group of companies που δραστηριοποιείται στο χώρο του πορτοκαλιού και του χυμού από την Λακωνία και αποτελεί την αστική εκδοχή του πάρκου που αναπτύσσεται στην Σπάρτη.

orangeland2.jpg
Photo: Orangeland Home

Ο χώρος απλώνεται σε πέντε επίπεδα: Στο ισόγειο βρίσκεται η αίθουσα υποδοχής με αίθριο, στον πρώτο όροφο υπάρχει ο χώρος χαλάρωσης και παιδότοπος για προσκεκλημένους αλλά και τους υπαλλήλους της Οrangeland, ενώ ο δεύτερος φιλοξενεί το εργαστήριο όπου οι επιστημονικοί σύμβουλοι του project προσφέρουν τις γνώσεις τους με τρόπο κατανοητό, ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ο τρίτος είναι ο χώρος των workshops, σεμιναρίων, προβολών, δρώμενων εκπαιδευτικής φύσεως, οι δύο επόμενοι όροφοι φιλοξενούν τα γραφεία και, τέλος, υπάρχει το roof garden με θέα προς την Ακρόπολη για ξεχωριστά και άκρως καλοκαιρινά think tank.

orangeland4.jpg
Photo: Orangeland Home

Με πολλά χρώματα, ειδική διαμόρφωση σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι πολύ φιλικό για τον επισκέπτη, ευχάριστη ατμόσφαιρα για να μπορεί να νιώθει «σαν το σπίτι του», το Oranglenad Home περιμένει μικρούς και μεγάλους να τον επισκεφθούν, μετά από μια επικοινωνία με τα γραφεία (τηλ. επικοινωνίας: 210 9231053).

orangeland6.jpg
Photo: Orangeland Home

To Orangeland Project ξεκίνησε ως ιδέα και όραμα από την Λακωνία, όπου αναπτύσσεται το θεματικό πάρκο Orangeland Sparta για την εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με τις φάσεις της ζωής του πορτοκαλιού και την εκμετάλλευσή του καθ’ όλη την «πορεία» του, από το δέντρο ώσπου να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή. Πρόκειται για ένα μοναδικό project που με αφετηρία την γνώση επιχειρεί να ενισχύσει την αγροτική οικονομία μελλοντικά.

orangeland3.jpg
Photo: Orangeland Home

To Oranglenad Home φέρνει στο αστικό κέντρο τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις δράσεις, εκεί όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και απλή και μπορούν ομάδες από κάθε αφετηρία να την επισκέπτονται, να μαθαίνουν για τον πολύτιμο καρπό και την αξία του και να ψυχαγωγούνται με διάφορες διαδραστικές ή μη εκδηλώσεις. Ο χώρος διατίθεται για διάφορες εκδηλώσεις από εξωτερικούς φορείς.

Το Orangeland Home θα λειτουργήσει το πρόγραμμά του με δράσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

orangeland1.jpg
Photo: Orangeland Home

Η Orangeland Sparta, εξάλλου έχουν επισκεφθεί πολλοί Λακωνικοί φορείς, πολιτικοί, ξένοι επαγγελματίες του χώρου του φρούτου, επιστήμονες και καθηγητές του γεωργικού και βιομηχανικού χώρου, καθώς και δημοσιογράφοι. Όλοι οι χώροι είναι, επίσης, διαρκώς διαθέσιμοι και στο κοινό, που μπορεί ελεύθερα να κάνει περιήγηση και να απολαύσει τον φρέσκο χυμό.

Το Orangeland project επεκτείνεται και στην διοργάνωση του Orange Festival που γίνεται σε όλη την Πελοπόννησο από το 2016, με δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν: αθλητικούς αγώνες, παιδικά θέατρα, ποδηλατοδρομίες, δενδροφύτευση πορτοκαλιών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, καθαρισμούς παραλιών, εκπαιδευτικά μαθήματα για την οικολογία και την αρμονική συνύπαρξη με την πανίδα και την χλωρίδα, μαγειρέματα με συνταγές πορτοκαλιού, σεμινάρια υγιεινής διατροφής. Από τον φετινό χειμώνα ξεκίνησε και το Orange Festival Winter με δράσεις, αθλοπαιδιές και εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους στην Λακωνία και την Αθήνα.

Η Orangeland με μικρά και σταθερά βήματα, ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της συνεργασίας με άλλους φορείς. Το 2016 άρχισε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως υποστηρικτής προσφέροντας χυμό, έγινε Χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, υποστηρικτής της σειράς προβολών ντοκιμαντέρ Kinder Docs, της 31ης Συνάντησης Στίβου Ελλάδας - Κύπρου, κατηγορία Παίδων, Κορασίδων του ΣΕΓΑΣ, και υποστηρικτής του Navarino Challenge 2017.

Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com