Πάρτι 12χρονων, ή αλλιώς «καλωσόρισες εφηβεία»!

Πάρτι 12χρονων, ή αλλιώς «καλωσόρισες εφηβεία»!
21 Φεβ.

Πάρτι 12χρονων, ή αλλιώς «καλωσόρισες εφηβεία»!

Πριν λίγες ημέρες ο μεγάλος μου γιος έκλεισε τα 12 και οι ρητές εντολές που μου έδωσε για το «πάρτι» του ήταν: «θα φωνάξω τους κολλητούς μου», «εσείς ΔΕΝ θα είστε μαζί μας» (μας κλείδωσε ουσιαστικά σε άλλο δωμάτιο) και «για τούρτα θέλω Cheesecake Oreo». Και στις τρεις εντολές συμφώνησα αυτομάτως και τις ακολούθησα κατά γράμμα.

Γιατί συμφώνησα; Γιατί τα παιδιά μας μεγαλώνουν και αυτό είναι κάτι που όχι μόνο πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά κυρίως να το «καλωσορίσουμε». Κάθε ηλικία έχει άλλες απαιτήσεις και ανάγκες. Είναι απολύτως φυσιολογικό τα παιδιά να θέλουν σιγά, σιγά την ανεξαρτησία τους.

Και αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τώρα το «εσείς σε ξεχωριστό δωμάτιο», πώς θα αντιμετωπίσουμε σε λίγα χρόνια το «εσείς θα λείπετε!!!»;

Άλλωστε αν το σκεφτούμε έχουν δίκιο: Τι καλύτερο δώρο από το να είναι για ένα βράδυ στο σαλόνι με τους κολλητούς τους, να παίζουν ό,τι παιχνίδι θέλουν (ναι, για λίγες ώρες «λιώσαμε» το Χbox) και να ακούν τη μουσική που τους αρέσει, χωρίς να αισθάνονται τα μάτια μας καρφωμένα επάνω τους.

Οι μόνοι που «γκρίνιαξαν» λίγο ήταν οι γονείς των κολλητών μας που έπρεπε να περιμένουν νυσταγμένοι να έρθει η ώρα να πάρουν τα αγόρια. Και αυτοί όμως στο τέλος χάρηκαν που τα παιδιά το διασκέδασαν και μας ευχήθηκαν μέσα από την καρδιά τους «Χρόνια Πολλά!!!»

Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com