10 tips για ένα τέλειο πάρτι!

10 tips για ένα τέλειο πάρτι!
18 Οκτ.

10 tips για ένα τέλειο πάρτι!

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τους οργανώσουμε ένα υπέροχο παιδικό πάρτι! Θα σκεφτείτε τώρα, «καλά τόσο δύσκολο είναι;». Όχι, καθόλου δύσκολο. Θέλει, όμως, σωστό προγραμματισμό αρκετές ημέρες πριν, ώστε όλα να κυλήσουν στην εντέλεια και στο τέλος να είναι όλοι ενθουσιασμένοι.

Συγκεντρώσαμε 10 tips για ένα τέλειο πάρτι και σας συμβουλεύουμε να τα εφαρμόσετε.

1. Το μενού

Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε κάτι απλό, τότε η λύση της πίτσας και των τοστ είναι ιδανική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ για να κόψετε τα τοστάκια σε διάφορα σχήματα (υπάρχουν διάφορα σχέδια στην αγορά) κι έτσι το απλό τοστ θα το μεταμορφώσετε σε κάτι διαφορετικό! Υπάρχει, επίσης, και η λύση του να παραγγείλετε από κάποια πιτσαρία ή εστιατόριο.

Εάν οι γονείς αφήσουν τα παιδιά στο πάρτι και φύγουν, φροντίστε να γνωρίζετε εάν υπάρχει πρόβλημα με κάποια αλλεργία. Γενικά αποφεύγουμε τροφές που περιέχουν ξηρούς καρπούς, γιατί πολλά παιδιά είναι αλλεργικά σε αυτούς. Δείτε διάφορες συνταγές για παιδικό πάρτι.

tips_food.jpg
Photo by: John Pantidos Photography

2. Έγκαιρη οργάνωση

Η σωστή οργάνωση του πάρτι είναι το Α και το Ω για την επιτυχία του. Σχεδιάστε προσεκτικά αρκετές ημέρες πριν: το μενού, τα παιχνίδια που θα παίξουν και γενικότερα την απασχόληση των παιδιών, αλλά και τι αποχαιρετιστήρια δώρα θα προσφέρετε. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα αξεσουάρ (ποτηράκια, πιάτα, γιρλάντες, δωράκια κ.λπ.) δύο εβδομάδες πριν τη μεγάλη ημέρα, ώστε, ακόμα και αν ξεχάσετε κάτι, να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή.

party_plates.jpg
Photo by: John Pantidos Photography

3. Ο χώρος

Το πάρτι στο σπίτι είναι η πιο οικονομική λύση και έχετε τη δυνατότητα να το οργανώσετε την ημέρα και την ώρα που βολεύει την οικογένειά σας και τους προσκεκλημένους σας. Από την άλλη πλευρά, τα πάρτι σε παιδότοπο, γήπεδο ή ακόμα και στο θέατρο, προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στα παιδιά (και κάνουν τη «δουλειά» σας πιο εύκολη). Αν πάλι θέλετε να οργανώσετε το πάρτι στο σπίτι, αλλά δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε, τότε μπορείτε να το αναθέσετε σε επαγγελματίες.

4. Οι προσκλήσεις

Αγοράστε τις προσκλήσεις αρκετά νωρίς, ώστε να μπορέσετε να τις μοιράσετε δύο εβδομάδες πριν το πάρτι. Έτσι, και εσείς θα έχετε έγκαιρα εικόνα για το πόσα παιδιά τελικά θα έρθουν και οι οικογένειες των καλεσμένων σας θα μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους. Πολλοί χώροι φιλοξενίας παιδικών πάρτι προσφέρουν δωρεάν προσκλήσεις. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε προσκλήσεις στο Internet και να τις τυπώσετε. Βρείτε εδώ πρόσκληση για «Πάρτι Πειρατές» και εδώ μία σούπερ κοριτσίστικη πρόσκληση.

tips_inv.jpg

5. Η guest list

Σκεφτείτε προσεκτικά των αριθμό των παιδιών που θα καλέσετε και προσπαθήσετε να μάθετε πόσα παιδιά τελικά θα έρθουν. Το να καλέσετε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών δεν είναι πάντα το καλύτερο, γι’ αυτό μην πέσετε στην παγίδα του να προσκαλέσετε όλους τους φίλους του δικού σας παιδιού. Υπάρχει, μάλιστα, ένας κανόνας που λέει πως προσκαλούμε ισάριθμα παιδιά με την ηλικία του παιδιού μας, συν ένα. Δηλαδή 7 καλεσμένους εάν το παιδί μας είναι 6 ετών.

6. Τα παιχνίδια

Κάποιες φορές, τα κλασικά παιχνίδια που παίζαμε κι εμείς μικρά είναι τα καλύτερα. Οι μουσικές καρέκλες και το κυνήγι θησαυρού είναι δοκιμασμένες λύσεις! Δείτε, επίσης, πώς θα γίνετε εσείς οι ανιματέρ στο πάρτι τους και αν έχετε τη δυνατότητα, φτιάξτε ή αγοράστε και πινιάτα. Τα παιδιά λατρεύουν να τη σπάνε για να πάρουν τις λιχουδιές που κρύβει!

tips_pinata.jpg

Στα παιδιά κάτω των οκτώ ετών συνήθως αρέσει πολύ η ζωγραφική. Εδώ θα βρείτε ένα site από το οποίο μπορείτε να τυπώσετε διάφορες εικόνες και να τις δώσετε να τις χρωματίσουν. Μην ξεχάσετε να έχετε όμως αρκετές ξυλομπογιές, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

watercolour.jpg

7. Βάλτε το παιδί σας στο «παιχνίδι» της διοργάνωσης

Τα παιδιά θέλουν να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι και οι μεγάλοι. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι το παιδί ή τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν εάν σχεδιάσετε από κοινού το πάρτι τους. Ρωτήστε πώς το φαντάζονται, εάν θέλουν να έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, εάν θέλουν να το οργανώσουν στο σπίτι ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Για να αποφύγετε τις απογοητεύσεις, φτιάξτε μία λίστα με τις επιλογές που υπάρχουν, πάντα με βάση τον χρόνο και τα χρήματα που μπορείτε να επενδύσετε.

8. Το άνοιγμα των δώρων

Προσπαθήστε να αποφύγετε το άνοιγμα των δώρων στη διάρκεια του πάρτι. Πρώτον, διότι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιο να χαλάσει, και, δεύτερον, γιατί κανείς δεν θα δει το παιδί σας να κλαίει εάν το δώρο δεν του αρέσει. 

Είναι, επίσης, μία ωραία ευκαιρία να βρεθεί στο τέλος του πάρτι όλη η οικογένεια μαζί και να κλείσει ευχάριστα η ξεχωριστή ημέρα.

9. Ο κολλητός/Η κολλητή

Τα περισσότερα παιδιά έχουν ξεχωρίσει τον καλύτερο ή την καλύτερη φίλη τους από μικρή ηλικία. Πριν ορίσετε, λοιπόν, την ημερομηνία του πάρτι φροντίστε να τσεκάρετε ότι ο κολλητός ή η κολλητή δεν έχουν κάποια άλλη υποχρέωση την ίδια ημέρα. Είναι βέβαιο ότι το πάρτι δεν θα είναι επιτυχημένο, εάν λείπουν οι αγαπημένοι φίλοι των παιδιών μας.

hat.jpg

10. Η ημέρα και η ώρα

Ανάλογα με τις δραστηριότητες των παιδιών, οργανώστε το πάρτι σας Σάββατο ή Κυριακή. Τα πάρτι τις καθημερινές δεν ενδείκνυνται γιατί το πρόγραμμα όλης της οικογένειας είναι γεμάτο. Παράλληλα, η ώρα του πάρτι θα ορίσει και το μενού που θα προσφέρετε. Εάν αποφασίσετε να έχετε πλήρες φαγητό, θα πρέπει το πάρτι να αρχίσει περίπου στις 11 το πρωί ή στις 6 το απόγευμα. Εάν δεν θέλετε να σερβίρετε φαγητό, αλλά μόνο κέικ, μπισκότα και την τούρτα, τότε το πάρτι θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίτερα, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να μην καταφθάσουν ή να μην αποχωρήσουν πεινασμένοι.

Διαβάστε επίσης:

 

Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com