Πάρτι στο σπίτι, σε παιδότοπο ή στο σχολείο;

Πάρτι στο σπίτι, σε παιδότοπο ή στο σχολείο;
Photo: M.Myrillas
18 Σεπ.

Πάρτι στο σπίτι, σε παιδότοπο ή στο σχολείο;

Η ημέρα των γενεθλίων της μικρής ή του μικρού σας πλησιάζει και αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι πού θα γιορτάσετε. Οι επιλογές είναι πολλές. Ξέρετε όμως ότι για κάθε μία από αυτές πρέπει να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Καταρχάς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε με το παιδί σας για τους φίλους και τις φίλες που θέλει να καλέσει. Εάν είστε ok με το να προσκαλέσει όλη την τάξη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως θέλετε να έχετε περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, τότε μιλήστε στο μικρό σας και πείτε του ότι μπορεί να προσκαλέσει ένα συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.

Μόλις λύσετε αυτό το ζήτημα, αρχίστε να σκέφτεστε το χώρο.

Επιλογή πρώτη: στο σπίτι.
Υπέρ: Γλιτώνετε τα χρήματα που ζητά ένας παιδότοπος.
Κατά: Άγχος και τρέξιμο για να είναι όλα στην εντέλεια πριν το πάρτι, αγωνία για ο εάν θα αρέσει το φαγητό, το σπίτι είναι πιθανόν να «κατεδαφιστεί» από τα ζουζούνια που θα τρέχουν παντού, τρέξιμο για να αποκαταστήστε την τάξη την επόμενη ημέρα.

Επιλογή δεύτερη: σε παιδότοπο
Υπέρ: Δεν έχετε να σκεφτείτε τίποτα άλλο παρά τον αριθμό των προσκεκλημένων, το μενού, την τούρτα και τα δωράκια που θα μοιράσετε μετά.
Κατά: Το οικονομικό κόστος. Ζητείστε να μάθετε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η συμφωνία που θα κλείσετε και δείτε τι σας συμφέρει τελικά.

Επιλογή τρίτη: στο σχολείο
Εάν το παιδί σας πηγαίνει παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο, μπορείτε να συνεννοηθείτε με τη διεύθυνση του σχολείου ώστε το παιδάκι σας να γιορτάσει εκεί. Έτσι, και αυτό θα έχει την ευκαιρία να είναι μαζί με όλους τους φίλους του και εσείς δεν έχετε να τρέχετε για ένα σωρό πράγματα.

Στη δική μου την περίπτωση, πριν από αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια, η επιλογή αυτή ήταν απόφαση του γιου μου (εγώ δεν το είχα σκεφτεί) και λειτούργησε άψογα.

Τα πράγματα που χρειάστηκε να πάω στο σχολείο ήταν: πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, χαρτοπετσέτες, χυμούς και φυσικά την τούρτα, αλλά και τα δωράκια των παιδιών.

Δοκιμάστε το!

 

Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com