Δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών από τo WWF

Δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών από τo WWF
23 Μαϊ.

Δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών από τo WWF

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το WWF στήνει μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη Ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου και μας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι!

Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας; Κέφι και όρεξη για να διασκεδάσουμε, από τις 09:00 έως και τις 13:00, συμμετέχοντας σε μια σειρά από ευφάνταστες δράσεις που θα μας «μυήσουν» στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, θα μας μάθουν πώς να προστατεύουμε τις θάλασσές μας και θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού!

Πρώτος σταθμός: «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»: Εδώ μικροί και μεγάλοι θα μάθουμε για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, θα δούμε πώς να ξεχωρίζουμε τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.

Δεύτερος σταθμός: «Κουκλοθέατρο»: Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.

Τρίτος σταθμός: «Ψαρο-κατασκευές»: Οι μικροί συμμετέχοντες θα βοηθήσουν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

Τέταρτος σταθμός: «Ψαροϊστορίες»: Οι μικροί επισκέπτες θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας.

Πέμπτος σταθμός: «Ψαρο-φωτογραφίες»: Όλοι -μικροί και μεγάλοι- θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες... μέσα στον βυθό του WWF που θα μας θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα μάθαμε για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ενημερωθούμε για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση.

Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το Fish Guide, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, μέσω του οποίου μπορούμε να διαλέγουμε με υπευθυνότητα τα ψαρικά της αρεσκείας μας, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουμε και εμείς στην προστασία των θαλασσών μας!

Να σημειώσουμε πως σε λίγες ημέρες, ο Οδηγός Υπεύθυνης Κατανάλωσης Ψαρικών Fish Guide θα είναι διαθέσιμος και ως mobile app για Android και iOS συσκευές, εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα Fish Forward συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποστήριξη, ειδικά στην Ελλάδα, της Unilever.

Οδηγίες πρόσβασης: Η είσοδος του Πάρκου Φλοίσβου βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος (πίσω ακριβώς από τη στάση του Τραμ Φλοίσβος). Ο χώρος, όπου θα διενεργείται η εκδήλωση του WWF βρίσκεται αριστερά, αμέσως μόλις εισέλθετε στην είσοδο του Πάρκου, στο αίθριο ανάμεσα στις δύο παιδικές χαρές.

map.jpg

Ετικέτες
Άννα Ανδίρα

Με το μικρόβιο της δημοσιογραφίας στο DNA μου, η επαγγελματική πορεία διαγράφηκε από νωρίς. Ύστερα, ήρθαν η οικογένεια και τα αγόρια μου, κι έτσι στις κυριακάτικες εφημερίδες προστέθηκαν τα περιοδικά για παιδιά, για συνταγές, για ιδέες που κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη. Στο Mama’s party έχουμε έναν και μοναδικό στόχο: Να συγκεντρώνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνετε το πάρτι τους μοναδικό. Άλλωστε, αυτό που ομορφαίνει τη ζωή μας είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο όλων των παιδιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα από την κατηγορία
BLOG

Οδηγός για ένα τέλειο πάρτι

Το παιδικό πάρτι που σκέφτεστε να οργανώσετε πλησιάζει; Επειδή σίγουρα το άγχος είναι μεγάλο, σκε...

Γενέθλια είναι… θα περάσουν!

Φέτος, ο μεγάλος μου ο γιος κλείνει τα 11 και με αυτή την αφορμή θυμήθηκα το άγχος που είχα όταν ...

Τούρτα: Ψάξε, ψάξε για να την βρεις

Σε κάθε παιδικό πάρτι γενεθλίων το παιχνίδι ή τα παιχνίδια με τα οποία θα κρατήσουμε τα παιδιά απ...

Mamasparty
Powered by Douvogiannis.com